Szkolenie odbędzie się w czwartek 25 lipca 2013 r. w godz. 17:00–20:00 w Remizie OSP w Przegini Narodowej.
Program spotkania
I. Wykład pt. „Tajemnice tradycyjnych i regionalnych potraw na obszarze Małopolski, ze szczególnym uwzględnieniem terenów wokół Krakowa”.
Motto ; Człowiek nie żyje aby jeść, człowiek je, aby żyć – Sokrat
II. Omówienie ankiety wypełnionej przez uczestników szkolenia. Zwrócenie uwagi na różnorodność nazewnictwa poszczególnych potraw i na wielorakie zastosowanie podstawowych tradycyjnych produktów. Dyskusja na temat współcześnie przygotowywanych tradycyjnych potraw.
III. Warsztaty przygotowywania potraw z degustacją: polewka, spółka, prołziaki, koziołki.
Podsumowanie szkolenia przez prowadzącą
Szkolenie będzie prowadzone przez Panią Krystynę Reinfuss-Janusz.
Zgłoszenia udziału w szkoleniu przyjmowane są telefonicznie nr 12-256-02-31 . Termin nadsyłania zgłoszeń mija w środę 24 lipca 2013 r.
Dojazd na szkolenie: LGD zapewnia transport na szkolenie, zbiórka godz. 15:00 parking obok Hali Sportowej w Skawinie (autobus).
Osoby zainteresowane skorzystaniem z transportu prosimy o uprzednie zgłoszenie tego faktu.
Udział w szkoleniu jest bezpłatny.
Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania zajęć w przypadku otrzymania zbyt małej liczby zgłoszeń od osób zainteresowanych udziałem w szkoleniu.