Zapraszamy na szkolenie „Tajemnice tradycyjnych potraw” 25 lipca 2013 roku

Szkolenie odbędzie się w czwartek 25 lipca 2013 r. w godz. 17:00–20:00  w Remizie OSP w Przegini Narodowej. 

Program spotkania

 I.  Wykład pt.  „Tajemnice tradycyjnych i regionalnych potraw na obszarze Małopolski, ze szczególnym uwzględnieniem terenów  wokół Krakowa”.

Motto ;    Człowiek nie żyje aby jeść, człowiek je, aby żyć –  Sokrat

 II. Omówienie  ankiety wypełnionej przez uczestników  szkolenia.   Zwrócenie uwagi na różnorodność  nazewnictwa poszczególnych potraw i na wielorakie zastosowanie  podstawowych tradycyjnych produktów. Dyskusja na temat współcześnie przygotowywanych tradycyjnych potraw.

 III. Warsztaty przygotowywania potraw z degustacją: polewka,  spółka, prołziaki, koziołki.

Podsumowanie szkolenia przez prowadzącą

 


 

Szkolenie będzie prowadzone przez Panią Krystynę Reinfuss-Janusz.

Zgłoszenia udziału w szkoleniu przyjmowane są telefonicznie nr 12-256-02-31 . Termin nadsyłania zgłoszeń mija w środę 24 lipca 2013 r.

 

Dojazd na szkolenie:  LGD zapewnia transport na szkolenie, zbiórka godz. 15:00 parking obok Hali Sportowej w Skawinie (autobus).

Osoby zainteresowane skorzystaniem z transportu prosimy  o uprzednie zgłoszenie tego faktu.

 Udział w szkoleniu jest bezpłatny.

Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania zajęć w przypadku otrzymania zbyt małej liczby zgłoszeń od osób zainteresowanych udziałem w szkoleniu.